1 2 3 4 5 6 7

Vesti

LOVAČKI PEČAT GUČI

GučaU pripremi i organizaciji mnogih manifestacija širom Srbije, značajan pečat daju lovci, lovačke organizacije i njihovi prijatelji, nastojeći da svojim radom doprinesu što uspešnijoj njihovoj organizaciji.
Ovih dana u poseti dragačevskom kraju susrećemo mnoge naše prijatelje – lovce, koji znalački pomažu ili su pak u organizaciji Sabora trubača u Guči, jedne od najposećenijih muzičkih i kulturno – turističkih manifestacija u ovom kraju Evrope.
- Ovde se radi zdušno, zajednički i odgovorno, i svi naši ljudski potencijali uključeni su u ovu manifestaciju koja je širom sveta pronela ime Guče, kaže Milenko Rudinac, jedan od doajena lovstva u dragačevskom kraju i potpredsednik SO Lučani. Sa nama nisu samo meštani i lovci Guče i Lučana, već i mnogi prijatelji iz Ivanjice, Arilja, Požege, Kragujevca, Kraljeva, i mnogih mesta ovog dela Srbije.
Lovačka sloga i solidarnost uvek je dolazila do punog izražaja, a posebno danas u ovim vremenima. To se vidi i u drugim mestima i manifestacijama: Vrela Homolja u Žagubici, Alaske večeri u Velikom Gradištu, Dani belmuža u Svrljigu, Oplenačka berba u Topoli, Festival harmonike u Soko Banji, Karađorđevi dani u Rači, Prođoh Levač, prođoh Šumadiju u Kaleniću, kao i u mnogim drugim manifestacijama, saborima i susretima.

S. M.

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU