Vesti

У организацији Ловачког удружења „Драгачево“ из Гуче, у Каони одржана „Хајка на лисицу – Меморијал Милија Радовић“

У драгачевском селу Каона јуче је, на Сретење, у организацији Ловачког удружења „Драгачево“ из Гуче одржана четврта по реду хајка на лисицу и шакала у којој је узело учешће око 150 ловаца.

Гости из Ужица, Пожеге, Ариља, Ивањице, Чачка, Краљева, и ловци из читавог Драгачева: Лучана, Пухова, Лиса, Дљина, Лисица, Дучаловића, Гуче, Ртију, Велеса, Драгачице, Горачића, Губереваца, Расовца, Живице, Виче, Милатовића, Доњег и Горњег Дубца, Глога, Котраже, Луковића, Београда и Каоне, окупили су се у Каони у овогодишњој хајки на лисицу, у којој је био дозвољен и одстрел шакала.

Од прошле године ова ловачка манифестација постала је традиционална, ушла је у званичан календар Ловачког удружења "Драгачево“ Гуча под називом „Хајка на лисицу – Меморијал Милије Радовића“, студента права који је пре четири године, у својој 21 години, трагично изгубио живот у лову као члан Ловачког друштва „Каона“ из Каоне.

У оквиру програма „Хајке на лисицу“, поред лова на теренима Ловачке подружнице Каона, делегација, коју су сачињавали представници свих ловачких подружница са територије Ловачких удружења „Драгачево“ и „Лучани“, посетила је Спомен-обележје на месту где је страдао Милија Радовић, извршила почасну паљбу, положила венце и запалила свеће.

Част да овим поводом одстрели лисицу припала је једном од најмлађих ловаца – двадесетједногодишњем Данијелу Томићу из Милатовића, члану Ловачке подружнице из Доњег Дубца.

Поштујући традицију, на крају, уз ловачки гулаш и хладно пиво, настављено је дружење до касних вечерњих сати.

Учеснике хајке и овога пута поздравио је Радослав Ружић, председник Ловачког удружења „Драгачево“ Гуча, који се захвалио свим присутним ловцима на учешћу, а Драшко Пајовић председник Ловачке подружнице у Каони, која је била технички организатор, на поштовању имена и лика страдалог ловца Милије Радовића, обећавши да ће Каончани увек бити гостопримљиви и добри домаћини.

Учешће је узео и Слободан Јоловић, председник Скупштине Ловачког удружења „Драгачево“ Гуча и делегат Ловачког савеза Србије, који ове године бележи јубилеј - 50 година ловства.

Ловачко удружење „Драгачево“ Гуча основано је 18. септембра 1902. године као Савезно ловачко удружење за Срез Драгачевски. Тада је бројало 34 а данас са Ловачким удружењем „Лучани“ око 600 ловаца.

 

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU