Vesti

ОДРЖАНА ТРЕЋА „ХАЈКА НА ЛИСИЦУ – МЕМОРИЈАЛ МИЛИЈА РАДОВИЋ“

У драгачевском селу Каона јуче, на Сретење, у организацији Ловачког удружења „Драгачево“ из Гуче одржана је трећа по реду хајка на лисицу и шакала у којој је узело учешће око 150 ловаца чланова овог и Ловачког удружења „Лучани“ из Лучана.

Ловци из читавог Драгачева: Лучана, Пухова, Лиса, Дљина, Лисица, Дучаловића, Гуче, Ртију, Велеса, Драгачице, Горачића, Губереваца, Расовца, Живице, Виче, Милатовића, Доњег и Горњег Дубца, Глога, Котраже, Луковића, Лазца, Београда и Каоне, окупили су се у Каони у овогодишњој хајки на лисицу, у којој је био дозвољен и одстрел шакала.

Од ове године ова ловачка манифестација постала је традиционална, ушла је у званични календар Ловачког удружења "Драгачево“ Гуча под називом „Хајка на лисицу – Меморијал Милије Радовића“, студента права који је пре три године, у својој 21 години, трагично изгубио живот у лову као члан Ловачког друштва „Каона“ из Каоне.

У оквиру програма „Хајке на лисицу“, поред лова на теренима Ловачке подружнице Каона, делегација, коју су сачињавали представници свих ловачких подружница са територије оба удружења, посетила је Спомен-обележје на месту где је страдао Милија Радовић, извршила почасну паљбу, положила венце и запалила свеће.

Поштујући традицију, на крају, уз ловачки гулаш и хладно пиво, настављено је дружење до касних вечерњих сати.

Учеснике хајке поздравио је Радослав Ружић председник Ловачког удружења „Драгачево“ Гуча, који се захвалио свим присутним ловцима на учешћу а посебно делегацији из Ловачког удружења „Лучани“ из Лучана на челу са председником Владимиром Пантелић, а Драшко Пајовић председник Ловачке подружнице у Каони, која је била технички организатор, се извинуо што ове године се ова манифестација организовала у ограниченом броју и што није било места за још око 100 пријављених ловаца. Обећао је, да ће од идуће године омогућити учешће свим заинтересованим ловцимна удружења и гостима.

Ловачко удружење „Драгачево“ Гуча основано је 18. септембра 1902. године као Савезно ловачко удружење за Срез Драгачевски. Тада је бројало 34 а данас око 560 чланова. Ове године обележиће 120 година постојања.

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU