Vesti

Visoko zlato u Guči

Nakon dugog procesa reintrodukcije srneće divljači u lovište „Dragačevo“, populacija je konačno dostigla optimalnu brojnost i kvalitet, o čemu svedoči i prvi odstreljen srndać sa trofejom u zlatnoj medalji...

Zlatni srndać 147,32 CIC poenaDug je put bio do stvaranja populacije koja je moći da iznedri trofeje ove vrednosti. Još od 2002. godine traju pokušaji da se srneća divljač ponovo naseli u dragačevski kraj, uz velika materijalna i druga žrtvovanja, koja je podnosilo i članstvo, ali i uprava.

Ali, 15.06.2014. godine, u ranim jutarnjim časovima, sve se isplatilo, jer je u Lučanima, lovac Vladimir Pantelić, odstrelio srndaća starosti oko 7 godina, sa trofejom koji je na merenju pokazao 147,32 CIC poena!

Ovo je prvi srndać ove trofejne vrednosti odstreljen u lovištu Dragačevo, istoimenog lovačkog udruženja iz Guče, i trenutno je najjači odstreljen u nekom od lovišta kojima gazduju lovačka udruženja iz sastava Lovačkog saveza Centralne Srbije, od njegovog osnivanja.

Pomenuti trofej, inače pravilan osmerac impozantne mase i volumena, sa maksimalnom ocenom za sve estetske parametre, ocenjen je 29.06.2014. godine u prostorijama Lovačkog saveza Centralne Srbije.

Čestitamo lovačkom udruženju „Dragačevo“ i želimo im još mnogo ovakvih trofeja u budućnosti!

                                       MSc  Marko Pavlović

Izvor: www.lovackisavez.rs

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANU